Sijaishaltija - leikkipuistotoiminta

Tulosta sivu

Kesällä 2017 14 rovaniemeläistä, 15-17-vuotiasta nuorta työskenteli kesäkuun ajan leikkikerho-ohjaajina Rovaniemen leikkipuistoissa. Toiminta oli kaikille avointa ja maksutonta.

Työt aloitettiin ensimmäisenä päivänä suunnittelemalla tulevien viikkojen toimintaa. Nuoret saivat toiminnan suunnitteluun vapaat kädet, mikä opetti heille vastuunottamista ja omatoimisuutta. He olivat myös vastuussa tiedottamisesta leikkipuistojen Facebook -ryhmissä.

Puistoissa kävi mukavasti lapsia läpi kesän. Angry Birds -puisto on sijaintinsa puolesta muutenkin melko vilkas paikka, kun taas Pöykkölässä ja Venivaarassa on muuten melko hiljaista. Nyt kuitenkin näissäkin puistoissa riitti lapsia ja tästä saimmekin lasten vanhemmilta hyvää palautetta. Lapset viihtyivät puistoissa, kun siellä oli paljon muitakin lapsia ja toiminta oli hyvin järjestettyä.

Vaihtelevat säät tuottivat hieman ongelmia varsinkin kesäkuun puolessa välissä aloittaneilla. Sadepäivinä Angry Birds -puiston toiminta siirrettiin Kauppakeskus Revontuleen. Pöykkölän ja Vennivaaran työntekijät puolestaan menivät vanhainkoteihin pitämään seuraa vanhuksille. Tästä saimme paljon hyvää palautetta ja vanhukset toivoivatkin lisää sadepäiviä, jotta nuoret tulisivat paikalle useammin.

Pöykkölän leikkipuistossa ohjaajana olleen Niko Ollilan mukaan työssä oli mukavaa se, miten hyvin lapset lähtivät leikkeihin mukaan. Nikolle, niin kun muillekin, tämä kesätyö oli kaiken kaikkiaan mieluisa ja positiivinen kokemus.

Vennivaarassa työskennelleen Saaga Väänäsen mukaan kesätöissä oli parasta se, että sai olla luova ja olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Saagalle tärkein opetus kesätöistä oli se, että rahan eteen täytyy nähdä vaivaa. Mukavaa tässä työssä oli tietenkin se, että pystyi tienaamaan tekemällä itselleen mieluista työtä.

Sijaishaltijan puolesta toiminta sujui jälleen kerran mukavasti ilman ongelmia. On mukava työllistää reippaita nuoria tällaiseen toimintaan, josta hyöty jakautuu niin monille. Isot kiitokset yhteistyöstä ja toivottavasti leikkikerhotoiminta jatkuu myös tulevina vuosina.

 

Leikkipuistossa töissä olleet nuoret kertoivat työstään muun muassa seuraavaa:

”Kesätöissä parasta oli, kun sai olla ulkona ja oli tekemistä kokoajan ja vastasi odotuksia. Opin toiminaan paremmin erilaisten ihmisten kanssa.” -Adelina Palokangas

”Parasta kesätöissä oli lasten kanssa touhuaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Kesätyö vastasi odotuksiani hyvin. Opin olemaan erilaisten lapsien kanssa paremmin sekä kohtaamaan erilaisia tilanteita lasten kanssa.” -Noora Turpeenniemi

 

 ur kuvaLeikkipuistolaiset 2017kuvakollaasi2