Tohtori Open -kisa lahjoitti upeat vaatteet synnytysosastolle

Tulosta sivu

open1
Ensimmäisenä uusia vaatteita pääsi sovittamaan Tallavaaran perheen pieni tyttölapsi.

Tekstiilit on hankittu loppukesästä pidetyn frisbeegolfin Tohtori Open -hyväntekeväisyyskilpailun tuottamilla varoilla sekä sponsoreiden tuella. Napapiirin Energia ja Vesi Oy on useana vuonna ollut tukemassa Tohtori Openin järjestämistä. Kun Nevessä kuulimme mihin lahjoitus tänä vuonna suunnataan, oli helppo lähteä mukaan tukemaan turnauksen järjestämistä ja seuran toimintaa!

- Kun mietin lahjoituskohdetta, sanoi vaimoni, että nyt on synnytysosaston vuoro. Hänellä oli jäänyt mieleen, miten oma lapsemme sai osastolta rikkinäisen bodyn. Kun tästä puhuimme, kohde oli helppo päättää, kertoo Tohtori liikuttuneena.

Vaatteet ja lakanat ovat kemijärveläisen Paaperon valmistamia, kotimaista kuosia ja laadukasta tekoa. Teemoissa näkyvät luonto ja eläimet. On riekkoa, pikkulintuja, hevosia, lehmiä, kissoja, koiria ja kukkia.

- Tämä oli aivan mahtava lahjoitus, sanoo osastonhoitaja Marjaana Vuolo.

- Entisiä lakanoita on tehty talkoilla muun muassa omista verhoistamme ja moni kuosi on ollut varsin tylsä. Nyt saamamme vaatteet ja pussilakanat ihanilla värikkäillä kuoseilla tuovat iloa synnyttäjille ja myös meille työntekijöille.

open2


Vaatteet ja lakanat ovat kemijärveläisen Paaperon laatutyötä. Pirteät kuosit tuovat piristystä niin synnyttäjille kuin henkilökunnallekin.

Vuolon mukaan hienoa oli myös se, että he saivat hoitajien kanssa miettiä millaisia vaatteista tulee, sekä esittää nämä toiveet Paaperolle.

- Pienet yksityiskohdat ja ratkaisut tekevät näistä käytännöllisiä juuri tänne synnytysosaston käyttöön, kertoo Vuolo.

Vaatteet ja lakanat jäävät osaston käyttöön, eli niitä ei jaeta eteenpäin osaston asiakkaille vaikka ne varmasti haluttuja olisivat. Näin ne palvelevat mahdollisimman monta uutta pientä lappilaista elämän ensi hetkillä.


Vanhat ja kuluneet vaatteet ja lakanat saavat nyt väistyä uusien värikkäiden tieltä. Synnytysosaston väki ihastui kuoseihin ja vaatteiden teknisiin ratkaisuihin, jotka oli räätälöity juuri heidän käyttöä varten.

open3 

open4